Durf te stralen – Muziektheaterles voor de jeugd

In September 2018 komt er een nieuwe serie muziektheaterlessen waarin kinderen zichzelf kunnen zijn en stralen in een uniek eigen theaterstuk. Na het succes van de mini theatervoorstellingen “ Er was eens” en “ Wat een Kunst “wordt opnieuw in kleine groepjes les gegeven over zang, spel en beweging. Begeleiding komt van vakmensen die zelf op de planken hebben gestaan.

Muziektheaterles voor de jeugd

Durf te stralen

De nieuwe serie muziektheaterlessen van Stichting Theaterschool Noord-Holland is bedoeld voor leerlingen van 6 jaar of ouder tot en met 13 jaar. De lessen gaan in September 2018 van start en zijn geschikt voor kinderen die muziektheater leuk vinden en ECHT iets willen leren. Vragen aan de kinderen zijn: Borrelt er iets in jou wat er uit wil ? Wil jij zingen en bewegen? Wil je jouw eigen muziektheaterstuk maken? Wil je meedoen met een kleine groep? Wie één van deze dingen graag wil kan zich nu al opgeven voor de nieuwe serie muziektheaterlessen met als thema “Durf te stralen”.

7 Meiden die eerder theaterlessen volgden en een eigen uitvoering maakten bij Theaterschool Noord-Holland.

7 Meiden die eerder theaterlessen volgden en een eigen uitvoering maakten bij Theaterschool Noord-Holland.

Hoe worden de muziektheaterlessen gegeven?

Kinderen mogen hun eigen creativiteit gebruiken. Ze hoeven dus niet weer diezelfde musical op te voeren. De jeugd die deelneemt aan de theaterlessen mogen, onder begeleiding, zelf een theaterstuk maken en hierin stralen. Wat in het kind borrelt mag naar buiten komen en zichzelf presenteren.  “Ik laat mezelf zien “. “Ik mag mijzelf zijn “.

Docenten van Stichting Theaterschool Noord-Holland vinden persoonlijke ontwikkeling en creativiteit van de leerlingen belangrijk. Uw kinderen leren acteren, zingen en gevoel voor ritme en muziekmaat ontwikkelen met beweging en dans. De kinderen worden gestimuleerd hun gevoel, inleving en beleving te gebruiken in een nieuw origineel theaterstuk. Dus niks geen reprises en bestaande stukken playbacken en kopiëren, maar echt vanuit zichzelf creëren. Er wordt gewerkt met kleine groepen zodat er veel persoonlijke aandacht is.

De lessen worden gegeven op zaterdagen van 10 tot 12 uur in wijkcentrum De Oever (Alkmaar/Oudorp). Informatie en aanmelden via deze link van muziektheaterlessen – durf te stralen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *