‘Ode aan het Nederlandsche lied’

Rein & Frederique vertellen over de leuke Nederlandse avond. Zij beschrijven het geweldige resultaat van de theaterlessen, dat allemaal werd gepresenteerd in de afsluiting van het seizoen.

Met veel enthousiasme wordt de grote zaal van wijkcentrum ‘de Oever’ in Oudorp versierd met vlaggen, vaandels en ballonnen; rood, wit, blauw en oranje.

De zaal is er klaar voor: De afsluiting van het seizoen van theaterschool Noord-Holland en zangschool Marika Lansen. Een avond mede mogelijk gemaakt door Victoriefonds Alkmaar en het Bewonersinitiatief Alkmaar/Oudorp.

de jongste leerlingen van de theaterschool

Achter de coulissen heerst een gezellige sfeer. Een ieder bereidt zich op eigen wijze voor op de komende voorstelling. De een is zichtbaar geconcentreerd, de ander relaxed en…..
IEDEREEN heeft er zin in!

De jongste leerlingen worden omgetoverd door Iris uit Oudorp en haar vriendinnen tot echte musicalsterren met mooie kleding, schmink en tot slot worden de zender-microfoons geplaatst door Riverstudio Alkmaar. Zij zijn klaar voor de opening van de show!!

De oudere leerlingen hullen zich in de kleuren van vlag en wimpel en daarmee is de avond eigenlijk bij voorbaat al geslaagd.

De laatste voorbereiding is een warming-up onder de bezielende leiding van Marika Lansen.
Hand in hand in een grote kring smeren alle leerlingen nog eenmaal de keel, halen diep in de buik adem en wensen elkaar veel toitoitoi bij de voorstelling.

De zaal is inmiddels vol gelopen met verwachtingsvolle familie en vrienden van de leerlingen en ook de technici van licht, beeld en geluid zijn er klaar voor.

Licht uit! Spot aan! Laat de voorstelling beginnen!

De jongste deelnemers geven een prachtige show met liedjes en dialogen uit de musical ‘ De Leeuwenkoning’. Na afloop ontvangen zijn van hun trotse ouders, opa’s en oma’s en al het andere enthousiaste publiek een staande ovatie.
Hulde aan deze jonge musicalsterren!

Na de ‘kleintjes’ zijn de ‘groten’ aan de beurt. De zaal wordt omgetoverd tot de Dorpsstraat van Huppeltjesdorp waar Anne en haar vriendinnen plaats hebben genomen om op de eerste rang te zitten als straks de koninklijke stoet voorbij zal komen. Het mooie plekje met onbelemmerd uitzicht wordt ruw verstoord door de komst van de andere leerlingen die gekomen zijn om nog 1 keer te repeteren met Hollandse liedje die zij straks bij het passeren van de stoet ten gehore willen brengen. In goede harmonie wordt besloten om met elkaar te repeteren.

Begeleid door orkestband, eigen muzikale begeleiding of begeleiding door Rein Wijnja (gitaar) Jos Boon (piano), Marika Lansen (piano) en Peter Kuiken (percussie) vertolken de leerlingen beurtelings hun lied, waarbij het decor gevormd wordt door de lichtbeelden van fotostudio Elsbeth Pilz.

Zelf geschreven liedjes, reeds bestaande liedjes; persoonlijke, gevoelige, vrolijke liedjes. Liedjes van toen en liedjes van nu, afgewisseld en verbonden door dialogen en gedichten.

De voorstelling wordt besloten met het voorbijgaan van de stoet; de musical-sterren van ‘de Leeuwenkoning’ zijn de koninklijke familie.

Na een afsluitend woord van Marika Lansen waarbij uiteraard een ieder die deze avond mogelijk heeft gemaakt wordt bedankt is het tijd voor een gezellig samenzijn in de foyer met een hapje en een drankje en een spetterend optreden van de band Mr. Magic.

Een lekker ijsje van ijssalon Difiorentina, smakelijke bitterballen, kaas, worst en haring. Hollandser kan het niet.

Een geweldig avond die met vlag en wimpel geslaagd is!

afsluiting, Met vlag en Wimpel

afsluiting theaterlesseizoen

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *